Lance Stroll: We hadden zesde kunnen staan

Lance Stroll Australië

Lance Stroll denkt dat de zesde plaats mogelijk was geweest tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Door problemen met zijn auto kon de Canadees in Q3 niet meer in actie komen, hij moet dus genoegen nemen met een tiende startplaats.

Lance Stroll heeft van die zaterdagen dat hij ineens een stuk beter presteert. Denk hierbij aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië in 2017 of tijdens de Grand Prix van Turkije in 2020. In Zandvoort leek de Aston Martin-coureur wederom een hele goede dag te hebben. In Q1 ging hij als zevende door en in Q2 als achtste. In het laatste deel van de kwalificatie kon de Canadees niet meer in actie komen door een probleem met zijn bolide.

Toch een goede dag

“We hadden een hydraulisch probleem met de auto dus ik kon niet meer naar buiten. We hadden zeker de snelheid om op de zesde plaats te staan.” Dat liet de Aston Martin na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland weten tegenover Formula 1. “Het is erg jammer, de auto voelde goed aan. Al met al was het een goede dag.”

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Verstappen pakt pole op Zandvoort

Lees ook: Jean Todt: Michael Schumacher in goede handen

Lees ook: Lando Norris: Verstappen kan records Hamilton breken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden