Lando Norris: Verstappen kan records Hamilton breken

Max Verstappen en Lando Norris na kwalificatie Grand Prix Abu Dhabi 2021

Lando Norris denkt dat Max Verstappen in zijn huidige vorm de records van meeste overwinningen en titels van Lewis Hamilton kan afpakken. Dat vertelde de jonge Brit tegenover onder andere The Independent.

"Als Max deze topvorm mee kan nemen de komende twee- tweeënhalf seizoen dan kan hij zo dertig, veertig overwinningen pakken", sprak Norris. "Dan is hij al op zeventig winstpartijen. Zo komt het record van Lewis Hamilton echt in geding. Ik weet dat Max zich niet druk maakt om de cijfers, maar als het dichterbij komt neemt hij dat heus mee in de beslissing voor de toekomst."

Records

Norris maakt deze opmerkingen nadat Verstappen op Spa alweer overwinning 29 noteerde. Daarmee staat Verstappen op plek acht met de meeste overwinningen allertijden, vlak achter onder andere Fernando Alonso. Hamilton is met 103 overwinningen nog uit zicht, maar volgens Norris moet hij zich dus serieus zorgen maken voor zijn record.

norris frankrijk 2022

Titelstrijd

De McLaren-coureur sprak ook over de titelstrijd waarin Verstappen verwikkeld is en maakt de vergelijking met vorig seizoen. "Vorig jaar was het voor Max alles of niets, nu kan hij iets berekender rijden. Hij wil het iets respectvoller laten verlopen, maar mocht het weer zo dichtbij elkaar komen weet ik dat hij er alles aan doet. Op dit moment is de Red Bull erg snel, in Spa kon hij van achteraf makkelijk winnen. Als Charles (Leclerc) zou leiden, dan was Max echt agressiever om dichterbij te komen."

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Nederland live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Onvrede bij Red Bull na slechte start aan weekend

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Nederland

Lees ook: Lando Norris kijkt uit naar kwalificatie op Zandvoort

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden