Onvrede bij Red Bull na slechte start aan weekend

Max Verstappen en Sergio Pérez vieren 1-2 podium Imola 2022

Beide Red Bull coureurs zijn ontevreden met de resultaten van de eerste twee vrije trainingen. Sergio Pérez had veel last van verkeer en Max Verstappen van onbalans in de auto. Beide coureurs hadden ook nog eens weinig grip. Dit laten ze weten tegenover Motorsport.com.

Waar Red Bull vorige week in Spa-Francorchamps nog de overhand had, lijkt het hier op Zandvoort toch een stuk minder voortvarend te gaan. Beide vrije trainingen verliepen voor Max Verstappen en Sergio Pérez niet zonder problemen. Waar Verstappen in de eerste vrije training uitviel met versnellingsbak problemen, heeft Pérez een groot deel van de tweede vrije training in de pitbox gestaan. Er is dus werk aan de winkel voor het team uit Milton Keynes. 

Analyseren

Verstappen had veel last van onbalans en weinig grip met de auto. Het hielp voor hem dan ook niet mee dat hij de eerste vrije training grootendeels gemist heeft. Hierdoor mist het team belangrijke data. "Het missen van de eerste training is teleurstellend, op de harde band konden we de balans niet echt bepalen omdat er heel weinig grip was. In de tweede training was de balans niet top, maar in een uur kun je weinig veranderen", aldus Verstappen. Ondanks dat het team veel beter kan maakt Verstappen zich geen zorgen. "We kunnen veel beter dan wat we tot nu toe hebben laten zien. We hebben de hele nacht om zaken te analyseren, dan hebben we de derde training nog. Dan zullen we competitief zijn."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Last van verkeer

Pérez kampte met veel verkeer tijdens zijn rondes en hij crashte bijna zijn RB18. "Ik had veel last van verkeer. Eén van de Ferrari's hinderde mij in mijn snelle ronde. Daarnaast kreeg ik de zachte banden maar niet onder de knie. Ook crashte ik bijna", vertelt de Mexicaan. Ook vormt de hoge bandenslijtage een probleem, die ligt hoger dan op Spa-Francorchamps. "De bandenslijtage ligt hoger dan op Spa-Francorchamps, waardoor er voor de rest van het weekend nog werk op de plank ligt. We moeten echt verbeteren voor de kwalificatie", aldus Pérez. Hij is minder blij dan in België en zijn er nog genoeg punten die onderzocht moeten worden. "Over het geheel genomen zijn we hier minder blij dan dat we in België waren. Er zijn zaken die we moeten onderzoeken en verbeteren om er in de kwalificatie bij te staan."

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Live meekijken met de radiouitzending? dat kan!

>> Klik hier voor de livestream <<

 

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Nederland

Lees ook: Oscar Piastri rijdt voor McLaren in 2023

Lees ook: Charles Leclerc nipt snelste in VT2, Verstappen P8

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden