Lando Norris kijkt uit naar kwalificatie op Zandvoort

Lando Norris Zandvoort

Lando Norris ziet de kwalificatie op het circuit van Zandvoort wel zitten. Dit baseert hij vooral op de gave lay-out van het circuit, waar het pushen van de auto een hele opgave is. Daarbij kijkt hij uit naar de race, waar dit jaar vermoedelijk beter ingehaald kan worden dan vorig seizoen.

Tijdens de eerste vrije training presteerde beide coureurs van McLaren verrassend goed. Norris zat er in de tweede training op vrijdag ook goed bij. Volgens hem heeft het team goed werk verricht tijdens deze trainingen, vooral met het oog op de rest van het weekend: "We hebben alle data verzameld die we nodig hadden. Nu moeten we de puzzel nog in elkaar leggen." Afgelopen week wist Norris zich in de Belgische Ardennen twee van de drie trainingen goed te positioneren. Maar dankzij een startpositie achterin het veld door gridstraffen, heeft hij geen puntenfinish kunnen behalen. En vooral voor het constructeurskampioenschap zijn punten voor McLaren hard nodig. 

Minimale marge

Norris is erg te spreken over het Zandvoortse circuit. De unieke lay-out van het circuit maakt dat de coureurs, vooral in de kwalificatie, écht op hun hoede moeten zijn: "Er is maar weinig ruimte om fouten te maken, je zit snel in het grind of in de muur." Maar niet alleen op zaterdag is het feest volgens de Brit. Met de vernieuwde auto's zal het inhalen tijdens de race naar alle waarschijnlijkheid beter gaan ten opzichte van vorig jaar. "Het heeft een beetje van alles, en dat wil je op een circuit", zo laat hij weten aan F1.com.

Vooruitgang

In de korte periode tussen Spa en Zandvoort heeft McLaren de zwaktepunten uit Spa kunnen ontdekken. Dit is belangrijk voor het verdere verloop van het seizoen. "We snappen nu de problemen die we ondervonden in Spa, en we hebben ze onder controle. Hopelijk kunnen we die dingen op korte termijn verbeteren", zo vertelt hij. Na de eerste ronden op Circuit Zandvoort, geeft Norris aan al verbetering te voelen ten opzichte van vorig weekend: "We voelen ons iets beter dan in Spa. We hebben geen enorme stap gemaakt, maar we zijn nu dichterbij onze situatie in Boedapest. Dat geeft ons vertrouwen voor dit weekend." 

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Nederland live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Onvrede bij Red Bull na slechte start aan weekend

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Nederland

Lees ook: Oscar Piastri rijdt voor McLaren in 2023

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden