Lando Norris: Q3 ging totaal niet volgens plan

Lando Norris cockpit Hongarije

Lando Norris voelde zich niet goed in de auto tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. Toch wist hij in het derde deel van de kwalificatie te komen, verder dan dat kwam de Brit ook niet. Lando Norris start de Grand Prix van Japan als tiende.

Lando Norris is niet geheel tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. In de eerste twee delen leek het nog goed te gaan maar in het derde deel ging het niet volgens plan. Tijdens de outlap van zijn eerste ronde in Q3 moest de Brit door het gras om uit te wijken voor Verstappen. Dat is uiteraard niet de manier hoe je een snelle ronde wilt starten. Die ronde was ook niet goed genoeg, Norris kwam niet verder dan P10.

Maximaliseren

“Het was een hele uitdagende dag. Ik voelde mij niet geheel comfortabel in de auto. Ik voel mij niet helemaal 100%, gisteren was het nog niet zo erg als vandaag.” Dat liet de Brit na afloop van de kwalificatie weten tegenover Formula 1. “Het verbaasde mij dat de ronde in Q2 zo goed was, daar ben ik heel blij mee. Een plaats in Q3 had ik niet direct aan zien komen. Q3 ging totaal niet volgens plan, deels ook door het uitstapje door het gras.” Norris denkt niet dat het resultaat heel veel beter had gekund. “Ik hoop dat het weer morgen een rol gaat spelen.”

Lees ook: Verstappen pakt pole, maar moet nog naar stewards

Lees ook: BREAKING: Nyck de Vries naar AlphaTauri in 2023

Lees ook: BREAKING: Pierre Gasly maakt overstap naar Alpine

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden