Lewis Hamilton: Podium wordt heel lastig

Lewis Hamilton Sao Paulo

Lewis Hamilton kwalificeerde zich als vijfde voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De zevenvoudig wereldkampioen had problemen met de remmen. De Brit verwacht niet dat het team op het podium kan komen.

Na een goed weekend voor Mercedes in Brazilië reisde het team met een goed gevoel af naar Abu Dhabi. Tijdens de kwalificatie was het gat naar de kop van het veld groot. In de laatste ronde wist Hamilton zich nog te verbeteren waardoor hij dichterbij kwam. Uiteindelijk kwam de zevenvoudig wereldkampioen alsnog bijna zeven tienden tekort voor de snelste tijd. Achter de coureurs van Red Bull en Ferrari kwalificeerde de Brit zich als vijfde.

Porpoising

“We hebben eigenlijk het hele jaar al problemen met de remmen. De temperatuur is niet goed verdeeld. Het kan zijn dat de ene 200 graden is en de andere 700 graden is. Wanneer je dan remt trekt de auto een kant op. Ik probeerde nog om de koudere warmer te krijgen maar helemaal gelijk kreeg ik de remmen niet.” Dat liet Hamilton weten tegenover Formula 1. “Ik verwacht niet dat het morgen ineens heel anders zal zijn. Ook stuiteren we weer een beetje. Het podium zal heel lastig worden.”

Lees ook: Max Verstappen pakt pole in Red Bull-show op Yas Marina

Lees ook: Liam Lawson wint strategische F2 sprintrace

Lees ook: In 2023 DRS-experiment tijdens sprintraces

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden