Max Verstappen enorm gefrustreerd door te weinig brandstof

Max Verstappen kwalificatie Singapore

Max Verstappen vangt na een zeldzame fout bij Red Bull de race vanaf de achtste plek aan. De Nederlander brak zijn een-na-laatste ronde af, en werd in zijn laatste vliegende ronde op het laatste moment naar binnen geroepen. Hierdoor heeft hij zijn tijd aan het begin van de sessie, toen de baancondities nog anders waren, niet meer verbeterd.

Over de boordradio was al te horen dat Verstappen alles behalve blij is met de call van zijn team om hem vroegtijdig naar binnen te halen. Hij reed twee rondes achter elkaar een goede sector 1 en 2, maar heeft beide rondes afgebroken. Hierdoor heeft hij zeven coureurs aan zich voorbij moeten laten gaan en zal hij de race als achtste starten. "Het is ongelooflijk frustrerend. Al helemaal als je erachter komt dat het om de brandstof ging. We hadden te weinig brandstof", zo vertelt hij tegenover F1.com.

Forse voorsprong

Zelf geeft Verstappen aan dat hij aan het eind van de laatste ronde 2,7 seconden sneller was dan Charles Leclerc. Dit maakt het abrupte einde van deze sessie extra zwaar. En al helemaal als zijn team het aan had kunnen zien komen, want Red Bull kan via de data het brandstofniveau in de gaten houden: "Maar dit kunnen we gedurende Q3 in de gaten houden. Ze hadden me de ronde daarvoor moeten laten uitrijden. Ik denk dat we daar al op pole position lagen."

Max Verstappen training Singapore

Foto: Red Bull Content Pool (Clive Rose / Getty Images)

Moeilijke omstandigheden

De Nederlander ziet wel in dat een fout zo gemaakt is, soms door hem en dit keer dus door zijn team. "Maar aan het einde van de dag kan ik fouten maken, en het team kan fouten maken. Maar het is belangrijk dat we kritisch kunnen zijn op elkaar. Mensen maken fouten, maar dit soort dingen zouden niet moeten gebeuren. Het is echt frustrerend", gaat hij verder. Ondanks zijn snelle auto over zowel één ronde als wat racepace betreft, ziet Verstappen in dat een podiumplek amper haalbaar is in Singapore: "Op dit circuit is het net Monaco. Het is erg moeilijk om in te halen. Ik verwacht een frustrerende race waar ik vast blijf zitten achter coureurs."

Lees ook: Lando Norris: Deze omstandigheden zijn geweldig

Lees ook: Kevin Magnussen: Het hele weekend ziet er positief uit

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik dacht dat we er goed voorstonden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden