McLaren Belgie Spa

De coureurs van McLaren hebben genoeg te doen tijdens de Grand Prix van België. Daniel Ricciardo zal de race als zevende starten, terwijl Lando Norris het dankzij gridstraffen moet doen met een achttiende plek. 

Ricciardo heeft door een terkort van twee tienden Q3 moeten laten schieten. Zelfs geeft hij aan dat hij al direct doorhad dat de ronde niet optimaal was: "Ik voelde direct na die ronde al dat het niet geweldig was. Tijdens de ronde verloren we snelheid." Ondanks deze kwalificatie op de elfde plek, zal Ricciardo de race als zevende starten. "Met de penalty's winnen we ook weer een paar plekken. Misschien helpt dat voor de race", zo vertelt hij aan F1.com.

Ricciardo mag dan als zevende starten, hij heeft er een hard hoofd in dat hij deze puntenpositie in de race kan behouden: "We zijn dit weekend aardig competitief, dus het zal geen ramp worden. Het is alleen moeilijk om te weten of we met Alpine of andere teams zullen strijden. Albon is ook heel snel in de Williams, dus het is lastig." Maar ondanks dat kijkt hij ernaar uit om na de zomerstop weer te mogen racen. "Ik kijk ernaar uit om weer te racen", aldus Ricciardo.

Van achttien naar punten?

Ondanks dat Norris achteraan zal starten, heeft hij alsnog zijn best gedaan in de kwalificatie: "Ik moest mijn best doen om beter de kwalificeren dan de andere coureurs met penalty's." Voor een deel is dit gelukt, maar hij is niet voorbij gekomen aan Ocon, Leclerc en Verstappen. Hij baalt vooral dat hij niet voor Ocon is geëindigd. "Alpine was snel. Ik kon niet voor Ocon komen. Buiten dat is alles volgens plan verlopen. Ik denk dat we ons goed hebben voorbereid voor de race", zo vertelt hij. Het zal lastig worden om punten te scoren, maar toch is dat het doel van Norris in Spa: "Voor mijn gevoel hebben we een redelijke auto. Het zal zeker niet makkelijk worden om in de punten te eindigen. Zelfs op een circuit als deze. Iedereen zit dicht bij elkaar."

Lees ook: Zane Maloney wint de Formule 3 Feature race

Lees ook: Mercedes snapt niet waarom ze geen pace hadden

Lees ook: Beide Alfa Romeo-coureurs met gridstraffen in achterhoede

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden