Mercedes snapt niet waarom ze geen pace hadden

wintertest-mercedes-bahrein

Mercedes snapt niet waarom ze zo ver van de top af zaten tijdens de kwalificatie. Het gat tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton was bijna twee seconde. Hamilton en George Russell snappen beide niet waar die afstand vandaan komt. Dit verklaren ze tegenover F1.com.

Het seizoen van mercedes loopt niet geheel vlekkeloos. Het Duitse team heeft last gehad van veel problemen, waaronder porpoising. Voor de zomerstop beloofde het team verbetering, maar dat lijkt er nu nog niet te zijn. Ze zaten tijdens de kwalificatie bijna twee seconde van de snelste tijd af. Dat zorgt voor verwarring bij Hamilton en Russell.

Hard gewerkt

Volgens Hamilton heeft het team hard gewerkt om verbeteringen door te voeren. "Ik had niet verwacht dat we bijna twee seconde van de snelste tijd zouden zitten. We hebben hard gewerkt in de simulator en in de fabriek om verbeteringen te brengen aan de auto. Dat we er zo ver vanaf zitten voelt niet goed", aldus Hamilton. Hij hoopt op een plek in de Top 5 morgen, maar legt zijn verwachtingen niet te hoog. "Ik hoop dat onze race pace wat beter is dan onze kwalificatie pace. Als we in de top 5 kunnen finishen zou fijn zijn, maar de auto matcht die snelheid niet dit weekend."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Verrassend

Russell vindt het verrassend dat ze dit resultaat hebben gehaald. Zeker omdat hij de vorige race nog pole position wist te halen. Volgens Russell ligt het probleem bij de temperatuur van de banden "Het is erg verrassend dat we vorige race pole position pakte en nu bijna twee seconde ervan af liggen. Ik denk dat we weten wat het probleem is. De banden waren niet op temperatuur te krijgen. Dat is een probleem wat we al vaker gezien hebben", vertelt Russell. Die verwacht dat ze morgen in een niemandsland terecht komen, maar dat ze wel voor de auto's van het middenveld kunnen eindigen. "We zouden meer pace moeten hebben dan de auto’s op het middenveld, maar ik gok dat we morgen in niemandsland komen te rijden."

Lees ook: Beide Alfa Romeo-coureurs met gridstraffen in achterhoede

Lees ook: Nicholas Latifi gefrustreerd en teleurgesteld na kwalificatie

Lees ook: Liam Lawson wint F2 sprintrace op Spa-Francorchamps

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden