Nicholas Latifi gefrustreerd en teleurgesteld na kwalificatie

Latifi

Nicholas Latifi is teleurgesteld en gefrustreerd na zijn kwalificatie op Spa. Hij had het gevoel dat er meer potentie in de auto zat, maar dat het er tijdens het belangrijkste rondje er niet uit kwam. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

De Williams auto loopt het hele weekend al hard. Tijdens de vrije trainingen zag het er veelbelovend uit. Toch is het Latifi niet gelukt om in Q2 te komen. De Canadees is daarom ook teleurgesteld en gefrustreerd met het resultaat. Hij start door gridpenalty's van coureurs morgen als elfde. 

Progressie

Volgens Latifi was VT3 erg belangrijk voor de auto. Zo hebben ze veel progressie geboekt van VT3 tot aan de kwalificatie. "Het voelde alsof we progressie boekte tijdens VT3 en de auto voelde beter aan. Ondanks het resultaat voelde het alsof de auto meer potentie had", aldus Latifi. Die niet hetzelfde resultaat wist te boeken als zijn teamgenoot, Alexander Albon.

"Slechtste ronde van mijn weekend"

Latifi bestempeld zijn laatste ronde in de kwalificatie als slechtste ronde van zijn weekend. De auto deed volgens hem niet wat hij er van vroeg en verwachtte. "Helaas was de laatste ronde de slechtste ronde van mijn weekend. De auto doet het het hele weekend goed, maar tijdens de ronde die het er meeste toe doet, doet hij het tegenovergestelde van wat ik vraag", vertelt de Canadees. Hij is dan ook erg gefrustreerd en teleurgesteld, al is het wel positief dat hij wat plekken op de grid stijgt. "Het is gewoon frustrerend en teleurstellend. We starten natuurlijk wat meer naar voren en dat is positief."

Lees ook: Liam Lawson wint F2 sprintrace op Spa-Francorchamps

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van België

Lees ook: Alexander Albon: We hebben alles eruit gehaald

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen