Liam Lawson wint F2 sprintrace op Spa-Francorchamps

door Zus Veldkamp
Lawson - rijdend - Frankrijk 2022

Liam Lawson heeft de Formule 2 sprintrace op Spa-Francorchamps. Jack Doohan wordt tweede en Ralph Boschung derde. Lawson wist vanaf P5 in de eerste ronde de leiding te nemen en heeft die niet meer uit handen gegeven. 

Lawson heeft comfortabel de Formule 2 sprintrace gewonnen. De Nieuw-Zeelander startte vanaf P5, maar wist in de eerste ronde de leiding over te nemen van Boschung. Het werd nog even spannend met een safety car op de baan, maar ook dat vormde geen gevaar voor Lawson. Richard Verschoor begon op P4, maar doordat Jehan Daruvala uitviel had hij niemand voor zich. Hij wist lang op P3 te blijven rijden, maar uiteindelijk moest hij het afleggen tegen snellere coureurs en is hij vijfde geworden. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Formula 2 (@formula2)

Bandenstapel

Het leek een rustige race te worden totdat Logan Sargeant tegen het einde van de race in de bandenstapel belandde. De Amerikaan raakte midden in bocht 11 de auto kwijt en kwam in de bandelstapel terecht. Hierdoor kwam de safety car op de baan. Een aantal coureurs doken dan ook de pitstraat in voor verse banden. De safety car dook pas na de veertiende ronde de pits weer in, waardoor er nog maar vier rondes geracet kon worden. Lawson is goed wakker tijdens de safety car restart en trekt gelijk een gat. De rest van het veld was daardoor geen bedreiging meer. 

Drugovich

Felipe Drugovich startte vanaf P10, maar viel een aantal posities terug. Door de safety car kon hij weer aansluiten. Hij begon aan een ware inhaalrace en reed helemaal naar de vierde plek. Dit is voor hem positief voor het kampioenschap, want hij is boven zijn rivaal Théo Pourchaire geëindigd en loopt nu uit in het kampioenschap. 

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position in Spa

Lees ook: Carlos Sainz geschrokken van snelheid Verstappen

Lees ook: Sergio Pérez ziet genoeg mogelijkheden in eerste ronde

 

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden