Zane Maloney wint de Formule 3 Feature race

door Zus Veldkamp
Maloney

Zane Maloney wint de Formule 3 Feature race op Spa. De Barbadaan was gisteren nog betrokken bij een heftige crash en weet nu de overwinning te pakken. Het podium wordt compleet gemaakt door Roman Stanek en Oliver Bearman.

Zane Maloney wint voor het eerst de Formule 3 Feature race. De coureur uit Barbados startte vanaf P2 en heeft uiteindelijk de overwinning gepakt. De race werd wel gestoord door twee safety cars die beide redelijk wat rondes hebben geduurd. Desalniettemin wist Maloney scherp te blijven en dus te winnen. 

Safety cars

Al tijdens de eerste ronde moest er een safety car op de baan komen. Francesco Pizzi en Kush Maini raken elkaar in de chicane. In eerste instantie wordt er een virtual safety car ingezet, maar Maini wilde met zijn kapotte bolide terug de pitstraat in rijden en raakte daarmee Victor Martins. Hij kon in eerste instantie wel door, maar moest zijn auto bovenaan Eau Rouge stilzetten. Dit veroorzaakte de eerste safety car. In ronde zes werd er dan weer geracet, maar dat was van korte duur. In ronde zeven vliegt Grégoire Saucy eraf in de bandenstapel en er komt weer een safety car. Met nog maar negen rondes te gaan gaat de safety car weer naar binnen. Caio Collet, die toen aan de leiding ging wordt al snel ingehaald door Maloney die daarmee de overwinning pakt. 

Battles

Ondanks de verstoringen van ongelukken en safety cars waren er veel battles op de baan. Soms gingen ze met drie wijd door een bocht. Het was dan ook veel stuivertje wisselen tussen de posities. Zo was er vlak voor het einde een hele trein gevormd achter Arthur Leclerc, die op dat moment elfde lag, helemaal tot aan Jak Crawford die achttiende was. Ook voorin werd het nog spannend tussen Bearman en Oliver Goethe. Goethe verdedigde met man en macht, maar moest het toch afleggen tegen de snellere Bearman die hierdoor op het podium eindigde. 

Lees ook: Mercedes snapt niet waarom ze geen pace hadden

Lees ook: Beide Alfa Romeo-coureurs met gridstraffen in achterhoede

Lees ook: Nicholas Latifi gefrustreerd en teleurgesteld na kwalificatie

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden