Ricciardo Norris Austin

De coureurs van McLaren hebben een achtste en elfde plek behaald in de kwalificatie. Lando Norris heeft mee kunnen strijden in Q3, terwijl Daniel Ricciardo nipt in Q2 is uitgeschakeld. Maar beide coureurs hebben vertrouwen in de race.

Lando Norris heeft naar eigen zeggen het hoogst haalbare resultaat behaald in de kwalificatie. Met zijn achtste plek eindigt hij net achter de Ferrari van Charles Leclerc. Volgens Norris was het niet mogelijk geweest om hier nog voor te eindigen. Hij is vooral blij dat hij de mannen van Alpine achter zich heeft kunnen houden: "Ik ben blij met vandaag, we hebben het goed gedaan. We hebben de mannen verslagen die we wilden verslaan. Ik kon een goede ronde in Q3 neerzetten." Het is een verrassing dat de Alfa Romeo van Valtteri Bottas zo'n goed resultaat heeft behaald. Hij start de race vanaf de zesde plek. "Ik weet niet hoe veel koffie Valtteri [Bottas] dit weekend op heeft, maar hij had een hele goede pace.", grapt Norris tegenover F1.com. Maar hij vreest niet dat Bottas in de race nog voor problemen gaat zorgen: "Ze (Alfa Romeo, red.) staan niet bekend als een consistent of betrouwbaar team. Het is een lange race in lastige omstandigheden. Een fout is snel gemaakt."

Teamwork

De Brit heeft zijn teamgenoot vlak achter zich op de grid staan. De twee worden enkel door beide coureus van Alpine gescheiden. Norris hoopt dan ook voor een dubbele puntenfinish voor het team: "Het is belangrijk dat we goede punten scoren. Daniel [Ricciardo] ligt niet ver achter, dus we kunnen als team gaan strijden."

Gemiste kans

Daniel Ricciardo baalt dat hij Q3 net heeft gemist. Volgens hem was de kans er zeker, maar is deze niet goed benut: "We hebben zeker een kans gemist. Ik denk dat de eerste run in Q2 redelijk was. Maar de laatste run hadden we het gewoon niet. Verrassend dat we alsnog dichtbij zaten." Ook hij verwacht nog wat bijzonderheden tijdens de race, mede vanwege de omstandigheden in Mexico waar meerdere coureurs moeite mee hebben. "Het is hier, gezien de hoogte, altijd lastig met de apparatuur. De motoren en de remmen, veel teams hebben daar last van. Daardoor weet je nooit hoe de race verloopt. Maar ik denk dat we goed zitten", aldus Ricciardo.

Lees ook: Dubbele Q3-verschijning voor Alpine

Lees ook: Geen grip en pace voor Aston Martin in kwalificatie

Lees ook: Guanyu Zhou: Lastig om een ritme te vinden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden