Mercedes-coureurs tevreden na kwalificatie

George Russell - rijdend voor - Bakoe 2022

Beide coureurs van Mercedes zijn tevreden met de positie waarop zij de race zullen starten. George Russell heeft gegokt door op de slicks naar buiten te gaan, maar dat heeft niet goed uitgepakt. Hij is alnog blij met wat het team geprobeerd heeft. 

De achtste positie van Russell lijkt teleurstellend, maar zelf is hij blij met de gok die het team heeft genomen. “Als ik op de inters was gebleven, had ik P3 of P4 gekwalificeerd. Dat is geen slecht resultaat, maar met dat scenario heb je de mogelijkheid om voor pole te gaan. In Sochi vorig jaar deden we dat met Williams en daar kwalificeerde we als derde. Ik ben blij dat we het hebben geprobeerd. Het had vandaag niet zo moeten zijn, maar zo gaat het soms", zo laat hij weten aan F1.com.

De Brit lijkt niet optimistisch over de race van morgen. Dit heeft vooral te maken met de problemen die de auto nog steeds heeft: “Het kan lastig worden om in te halen, omdat we geen optimale maximale snelheid hebben. We hebben een goede pace in vergelijking met de teams om ons heen, dus hopelijk kunnen we met behulp van strategie voor de Hazen en Ocon uitkomen.” Met dat scenario zou hij achter zijn teamgenoot terechtkomen, die zich op de vierde plek heeft gekwalificeerd. 

Nooit verwacht

Lewis Hamilton had niet door dat hij zó goed bezig was tijdens Q3: "Ik wist niet eens dat ik aan het vechten was voor de topposities. Ik gaf alles." Wel geeft hij aan dat de auto nog steeds niet is waar die zou moeten zijn: "We stuiteren nog steeds. Ik bid iedere dag dat de auto niet meer stuitert. Ik hoop dat ik op deze positie misschien wel met Fernando kan vechten. Maar mijn doel is om deze positie te behouden."

Lees ook: Esteban Ocon: heel blij voor het team

Lees ook: Haas met beide coureurs in Q3

Lees ook: McLaren rekent op punten tijdens race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden