Mick Schumacher: Wordt improviseren morgen

Mick Schumacher Zandvoort vrijdag

Mick Schumacher is met een twintigste plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië uiteraard niet blij. Doordat de Duitser veel tijd heeft verloren heeft hij geen idee wat hij van de race kan verwachten.

Het weekend in Italië loopt niet zoals van tevoren gehoopt voor Mick Schumacher. Tijdens de tweede vrije training stond de Haas-coureur met startnummer 47 lang binnen door problemen met zijn Ferrari-krachtbron. Tijdens de derde vrije training kon de Duitser wederom niet veel in actie komen. Doordat hij niet veel tijd in de auto heeft gezeten dit weekend kwam hij niet verder dan een twintigste plaats.

Geen rondes met volle tank

“We hebben gewoon extreem weinig ronden kunnen rijden. Dat heeft eigenlijk ons gehele weekend bepaald. Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal, het is niemand zijn schuld.” Dat liet Schumacher weten tegenover Formula 1. “We hebben het in ieder geval geprobeerd maar het was gewoon niet genoeg.” Vooruitkijkend op de race heeft de Duitser geen idee wat hij kan verwachten. “Ik heb nog geen enkele ronde met een volle tank gereden dus het wordt morgen improviseren.”

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position voor thuispubliek, Verstappen P2

Lees ook: Ongelukkig weekend voor Yuki Tsunoda

Lees ook: Vettel benadrukt: Stoppen was eigen keuze

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden