Nicholas Latifi: ben erg teleurgesteld in mezelf

10-saturday-monza

Nicholas Latifi baalt enorm van zijn crash in Q1. De coureur verloor de grip op zijn achterbanden, waarna hij in een muur van bandenstapels terecht is gekomen. Dit incident heeft de eerste rode vlag van de kwalificatie veroorzaakt. Latifi start de race op zondag vanaf de een-na-laatste positie. 

Latifi weet zelf niet goed wat er voorafgaand aan zijn crash gebeurde. Het volgende vertelt hij daarover aan F1.com: "Het is raar, het lijkt alsof ik de achterbanden kwijt was tijdens het remmen. Het is de eerste keer dat dat mij overkomt dit weekend. Het is raar en ik snap ook niet waarom." Direct daarna laat hij weten dat hij het vooral heel erg vindt voor het team: "Het spijt me nu vooral heel erg voor het team. De impact, zo vroeg in het seizoen, dat is gewoon niet goed. Ik ben erg teleurgesteld in mezelf."

Zware race 

De Canadees weet niet goed hoe de pace van zijn wagen er op de lange afstand uit zal zien. "Het is moeilijk te zeggen. Ik denk dat we momenteel staan waar we verwacht hadden. Het is een andere baan in vergelijking met Bahrein. De auto voelt hier beter aan. Maar we hebben nog steeds veel werk te doen, dus het zal een lange race worden." Latifi gaat voor dit weekend dus nog niet uit van een gevecht in het middenveld.

Lees ook: Carlos Sainz: Gebruikte banden werkten beter voor mij

Lees ook: Charles Leclerc: Tevreden met mijn ronde

Lees ook: Sergio Pérez: Het was onwerkelijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden