Sergio Pérez: Het was onwerkelijk

3639737

Sergio Pérez heeft in Saoedi-Arabië zijn eerste pole position uit zijn Formule 1-carrière weten te bemachtigen. De beide Ferrari's waren in de aanloop naar de kwalificatie sneller. Toch was het de Mexicaan die de snelste van de hele grid bleek op het belangrijkste moment.

"Het heeft me een paar wedstrijden gekost, maar wat een ronde man. Ongelooflijk", zegt Pérez direct na afloop van de kwalificatie tegenover Johnny Herbert op de grid. Uit statistieken blijkt dat de Red Bull Racing-coureur er 215 pogingen voor nodig had om zijn eerste pole position binnen te slepen. "Ik kan nog duizend ronden rijden, maar ik denk niet dat ik dan nog een keer zo snel zou zijn. Het was onwerkelijk."

Lage verwachtingen kwalificatie

De pole position was erg onverwachts voor Pérez. "We verwachten eigenlijk minder van de kwalificatie vanwege de sterke Ferrari's. We waren vooral gefocust op de race, dus hopelijk kunnen we hem naar huis rijden morgen."

Teamgenoot Max Verstappen kende in Q3 een matige eerste run en hoewel de tweede run een stuk beter was, start hij morgen vanaf de vierde plaats. Het gat naar Pérez was ruim twee tienden.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Gesprekken beëindigd, voor alsnog groen licht voor GP van Saoedi-Arabië

Lees ook: Fernando Alonso moet motor wisselen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden