Fernando Alonso moet motor wisselen

10-saturday-monza

Alpine-coureur Fernando Alonso heeft een motor moeten wisselen na de Grand Prix van Bahrein. De motor van de Spanjaard heeft mogelijk probleem waardoor die terug naar de fabriek is gestuurd.

Wat er precies aan de hand is bij de motor van Alonso is nog in nevelen gehuld. Het team spreekt over een mogelijk sealing-probleem. Alpine heeft dit probleem dusdanig ingeschat dat de motor teruggestuurd is naar de fabriek in Vichy. Alpine gaat er vanuit dat de motor nog terugkeert in de poule voor dit seizoen. De wissel zorgt niet voor een gridstraf voor Alonso.

Voorzorg

Het Franse team heeft besloten om de motor uit voorzorg uit de Alpine te halen en een nieuwe te steken. De motor van de de andere Alpine-coureur Esteban Ocon is niet vervangen. Het team onder leiding van teambaas Otmar Szafnauer heeft daar geen problemen in gezien.

Prima start

Ondanks het mogelijke probleem kwam Alpine redelijk goed voor de dag in Bahrein. Beide coureurs pakten punten, Ocon werd zevende en Fernando Alonso kwam tot P9. Het team heeft daarmee de eerste acht punten genoteerd. Dat heeft geresulteerd in een voorlopig vijfde plek in het constructeurskampioenschap.

Lees ook: Toto Wolff: Snelheidsproblemen nog niet opgelost

Lees ook: Christian Horner wil weer communicatie met raceleiding

Lees ook: Nico Hülkenberg rijdt Grand Prix van Saoedi-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen