Toto Wolff: Snelheidsproblemen nog niet opgelost

door Gijs Leuvenink
3639737

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet dat de snelheidsproblemen nog niet opgelost zijn bij zijn team. Dat vertelde de Oostenrijkse teambaas in een interview met Bild.

Wolff erkent dat hetgene wat ze meegenomen hebben uit Bahrein de snelheidsproblemen zijn, maar dat de oplossing nog niet gevonden is. "We moeten kunnen achterhalen waar de problemen met de snelheid er zijn. Hoe sneller we het probleem vinden, hoe sneller we worden. Wij hebben met name problemen met de snelheid op de lange rechte stukken. Dat gaat ons opbreken komend weekend in Jeddah."

Nieuwe benzine

Dit seizoen rijdt de Formule 1 met een nieuwe brandstofsoort, de E10-benzine. Volgens Wolff liggen de problemen niet aan die nieuwe brandstof. "Het ligt niet aan de E10-benzine dat we er niet bij zitten nu. Alle teams hebben met de tien procent ethanol benzine te werken, dus we kunnen dat niet als excuus gebruiken. Deze ontwikkeling is een stap vooruit waar we mee moeten leren omgaan."

Toto Wolff Grand Prix Hongarije 2021

Overtroffen verwachtingen

De resultaten van de Mercedes-coureurs in Bahrein, P3 en P4, heeft de verwachtingen van Wolff overtroffen. "We hadden dat niet verwacht, mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. We moeten nu de schade beperkt houden, om straks als we de volle potentie uit de wagen halen te oogsten."

Beste coureurs

Wolff vertelde ook nog wie volgens hem de beste coureurs ooit zijn. "Michael Schumacher, Ayrton Senna en Lewis Hamilton, dat zijn volgens mij de beste ooit. Ieder had zo zijn eigen kracht. De drie beste coureurs die nu op de grid staan zijn Lewis, George Russell en Max Verstappen. In die volgorde."

Lees ook: Nico Hülkenberg rijdt Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Lando Norris na deceptie Bahrein: hoofden omhoog houden

Lees ook: Red Bull heeft oplossing voor brandstofpomp probleem

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen