Nico Hülkenberg rijdt Grand Prix van Saoedi-Arabië

3639737

Nico Hülkenberg rijdt definitief de Grand Prix van Saoedi-Arabië in plaats van Sebastian Vettel. Dat maakt Aston Martin vrijdagochtend bekend. Vettel is nog steeds niet negatief getest en verblijft momenteel in isolatie in Bahrein. 

Aston Martin zegt dat Hülkenberg heeft bewezen in Bahrein dat hij een goede indruk heeft gemaakt op het team. Ondanks een slechte start voor het gehele team van Aston Martin. De Duitse coureur valt dus opnieuw in voor Vettel en rijdt samen met Lance Stroll op het circuit in Jeddah. Naar verwachting zal Vettel in Melbourne over twee weken wel weer instappen.

Invaller

Hülkenberg is geen onbekende invaller. Eerder in 2020 viel hij al in voor de positief geteste Lance Stroll en Sergio Pérez bij het toenmalige Racing Point. De coureur reed toen al ook twee raceweekenden achter elkaar voor Pérez op Silverstone. Vettel mist nu al de eerste twee raceweekenden van het seizoen, maar het team verwacht dat hij weer fit genoeg is voor de Grand Prix van Australië die in april plaatsvindt. 

Lees ook: Lando Norris na deceptie Bahrein: hoofden omhoog houden

Lees ook: Red Bull heeft oplossing voor brandstofpomp probleem

Lees ook: Mick Schumacher blikt vooruit op Grand Prix Saoedi-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden