Red Bull heeft oplossing voor brandstofpomp probleem

Header liveblog 1 Bahrein

Red Bull heeft een mogelijke oplossing gevonden voor hun brandstofprobleem die ontstaan is tijdens de Grand Prix van Bahrein. De auto van zowel Max Verstappen als Sergio Pérez kwam stil te liggen tegen het einde van de race met een probleem aan de brandstofpomp.

Het team liet eerder weten dat de brandstofpomponderdelen van F1 die door de FIA worden beschouwd als standaardonderdelen het probleem niet hebben veroorzaakt. Een gedetaileerde uitleg over het precieze probleem van het brandstofsysteem is er nog niet gekomen, maar na een grondig onderzoek is Red Bull blij met de oplossingen voor het probleem. Die moeten voorkomen dat de auto's weer stil komen te liggen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. 

Theorieën

Teambaas Christian Horner vertelde na afloop van de race al dat het probleem waarschijnlijk te maken had met de brandstofpompen. Horner was enorm teleurgesteld met de plotselinge problemen waardoor het team Bahrein moest verlaten met nul punten. Omdat het probleem zich pas laat voordeed is er in de dagen na de Grand Prix van Bahrein enorm veel gespeculeerd over de precieze oorzaak. 

Zo werd er vernomen dat het team te weinig brandstof in de auto hadden gedaan zodat het gewicht van de auto zo laag mogelijk bleef. Het team wil daar niets van weten. Het feit dat Verstappen in de laatste ronden naar binnen kon rijden moest duidelijk maken dat het niet lag aan te weinig brandstof in de auto. Het ligt dus volgens het team aan de manier waarop het brandstofsysteem de laatste paar liter brandstof niet meer in de tank kon opnemen.

Lees ook: Deelname Vettel GP Saoedi-Arabië onzeker

Lees ook: Richard Verschoor haalde zelf sponsorgeld bijeen

Lees ook: Spa-Francorhamps na verbouwing klaar voor komende jaren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen