Spa-Francorchamps na verbouwing klaar voor komende jaren

Header liveblog 1 Bahrein

Het Belgische circuit van Spa-Francorchamps is weer klaar voor een aantal jaar racen. Het circuit was de afgelopen maanden afgesloten voor een grote verbouwing, maar dat is nu zo goed als klaar. Deze verbouwing is de eerste stap in een algemene investeringsstrategie, wat het circuit goed moet maken voor een toekomst in de Formule 1.

De verbouwing van het circuit heeft een goede 25 miljoen euro gekost. Aan de baan zelf is weinig veranderd. Het gaat vooral om de veiligheid op het circuit die is verbeterd. Zo zijn verschillende uitloopstroken verbreed en worden er grindbakken geplaatst. Ook wordt er een nieuwe tribune geplaatst op Raidillon. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Circuit de Spa-Francorchamps (@circuit_spa_francorchamps)

Concurrentie van andere landen

Het circuit kan zich wel toekomstbestendig gemaakt hebben, maar als de directeur van de Formule 1 het circuit niet op de kalender zet, is de verbouwing wellicht voor niets geweest. Stefano Domenicali heeft namelijk laten doorschemeren dat het nog niet zeker is dat circuits als Spa-Francorchamps en Monaco komende jaren op de kalender van de Formule 1 zullen staan. Dit komt vooral door de populariteit van de sport over de hele wereld, waardoor meer landen zich aanbieden voor het organiseren van een grand prix. 

Andere motorsporten

Natuurlijk worden er naast de Formule 1 nog andere motorsporten gehouden op het circuit van Spa-Francorchamps. Een voorbeeld hiervan is de 24 uur van Spa voor motoren, die dit jaar voor het eerst wordt gehouden. Dit zal begin juni plaatsvinden. 

Voor komende winter, wanneer het raceseizoen voorbij is, staan de volgende verbeteringen aan het circuit alweer gepland. De renovaties op en rondom het circuit blijven dus nog wel even doorgaan, maar zorgen wel voor vooruitgang voor zowel rijder als fan. 

Lees ook: F1 kalender groeit: Geruchten Las Vegas race intenser

Lees ook: Reden uitvalbeurt Red Bull bekend: Vacuüm in de brandstofpomp

Lees ook: F1-organisatie in gesprek met coureurs en Netflix vanwege nepdrama

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden