Reden uitvalbeurt Red Bull bekend: Vacuüm in de brandstofpomp

10-saturday-monza

Na grondig onderzoek is naar boven gekomen dat beide Red Bull Racing-wagens zondag zijn uitgevallen door een vacuüm in de brandstofpomp. Dat zorgde ervoor dat er geen benzine meer naar de motor gepompt kon worden. Dit vertelde Helmut Marko tegen F1-insider.com.

Marko vertelde dat het een eenvoudig probleem was. "Het was een vacuüm in het systeem van de brandstoftoevoer. De motor kreeg geen benzine meer, waardoor we uitvielen. Het is een eenvoudig op te lossen probleem. Ik ga er dan ook vanuit dat we het opgelost hebben voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië."

Genoeg brandstof

Lange tijd gingen er verschillende geruchten rond over de reden van de uitvalbeurt van de Red Bull-wagens. De geruchten dat de Red Bull's te weinig benzine bij zich hadden verwijst Marko naar het rijk der fabelen. "Zonder de precieze getallen te noemen, bij beide auto's zat er genoeg benzine in de tank", vertelde de Oostenrijkse talentenscout voor de Red Bull-teams.

helmut marko grand prix van amerika 2021

Vertrouwen in titelgevecht

Ondanks een moeilijke start kijkt Marko met veel vertrouwen naar de kansen van Red Bull om de titels binnen te halen. "In de basis waren we snel genoeg. We konden alleen niet op het belangrijkste moment het potentieel benutten. Ik geloof dat we in Saoedi-Arabië weer om de overwinning kunnen strijden. 

Lees ook: F1 aan tafel: Mercedes nog niet afschrijven

Lees ook: Liam Lawson: Fijner om alleen op Formule 2 te focussen

Lees ook: Formule E Gen3-auto wordt onthuld op 28 april

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen