Liam Lawson: Fijner om alleen op Formule 2 te focussen

door Steffie van Hamersveld
alonso sprint imola

Liam Lawson is in 2022 alleen actief in de Formule 2. Vorig jaar kwam de 20-jarige coureur ook in actie in de DTM. Nu hij zijn volledige aandacht op de Formule 2 kan richten brengt dat hem meer rust.

Lawson wist tijdens de seizoensopener in Bahrein in beide races op het podium te eindigen. Vorig jaar won hij de race in Bahrein met het Hitech Grand Prix team. Dit jaar is Lawson teamgenoot van Logan Sargeant bij Carlin. Hij noemt vooral het wisselen tussen de verschillende auto's als grootste uitdaging. "Ik ben erg dankbaar voor de kans die ik heb gehad om in de DTM te racen, maar ik voel me comfortabeler om maar in één raceklasse uit te komen", zegt Lawson. Hij staat na het eerste raceweekend tweede in het kampioenschap. Zijn team Carlin staat momenteel bovenaan bij de constructeurs.

Resultaten 2021

De Nieuw-Zeelander was in de DTM teamgenoot van Williams-coureur Alexander Albon. Hij stond lange tijd bovenaan in het kampioenschap, maar tijdens de laatste race op de Norisring werd hij nipt voorbijgestreefd door Maximilian Götz. In de Formule 2 begon hij het seizoen van 2021 sterk met een overwinning, maar wist daarna nog maar sporadisch op het podium te komen. Lawson werd uiteindelijk negende in het Formule 2-kampioenschap.

De Formule 2-coureurs komen van 25-27 maart opnieuw in actie op het Jeddah Corniche Circuit in Saoedi-Arabië.

Lees ook: Olav Mol: Max Verstappen was niet op zijn scherpst tijdens GP Bahrein

Lees ook: Mattia Binotto: Red Bull nog steeds favoriet voor 2022

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië 

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden