Spa-Francorchamps: Nieuwe laag asfalt Eau Rouge en Raidillon

door Jacobine van den Berg
3639737

Het circuit van Spa-Francorchamps wordt momenteel verbouwd. De iconische Eau Rouge en Raidillon-bochten worden voorzien van een nieuwe laag asfalt. Het Belgische circuit hoopt met de aanpassingen de veiligheid van de baan te verbeteren.

Spa-Francorchamps is voor veel coureurs een van de favoriete plekken om te racen in het jaar. Het circuit is heuvelachtig en ligt in het prachtige landschap van de Belgische Ardennen. Het  staat bekend als een baan waar een Formule 1-auto goed tot zijn recht komt. Toch zijn er in de afgelopen jaren ook helaas veel ongelukken gebeurd, waaronder de heftige crash van Anthoine Hubert in de Formule 2, die erbij om het leven kwam. Het werd dan ook echt hoog tijd om het circuit te verbouwen.

Uitloopstroken en grindbakken

Bovenaan Eau Rouge en Raidillon is het circuit verbreed en worden langere uitloopstroken neergelegd. Ook elders op de baan worden de uitloopstroken aangepakt en komt er een aantal grindbakken bij. Ook naast de baan wordt flink gewerkt. Zo komt er een aantal tribunes bij en bovenaan Eau Rouge en Raidillon zal er een megatribune worden opgebouwd. 

Augustus

De Formule 1 zal eind augustus een bezoek brengen aan het Belgische circuit en moet de verbouwing klaar zijn om de hordes Max Verstappen-fans te ontvangen. Het aantal beschikbare zitplaatsen zal naar verwachting omhoog gaan met de nieuwe megatribune die erbij is gekomen.

Lees ook: Jehan Daruvala op lijstje Haas om Mazepin te vervangen

Lees ook: Formule E onthult bijzonder lay-out circuit Kaapstad

Lees ook: Pierre Gasly wil terug naar Red Bull: Ik wil een winnende auto

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden