F1 kalender groeit: Geruchten Las Vegas race intenser

door Frederique van Grinsven
alonso sprint imola

Een Formule 1-race in Las Vegas begint steeds aannemelijker te worden. Algemeen directeur van de koningsklasse Stefano Domenicali bevestigt dat er plannen zijn voor een race in de gokhoofdstad van de wereld. Ook een grand prix op het continent van Afrika wordt niet uitgesloten.

Het is geen geheim dat de populariteit van de sport in de lucht zit. De belangstelling komt "niet alleen vanuit Las Vegas, maar ook andere steden hebben interesse in Formule 1." zegt Domenicali tegenover Sky Sports.

Langs de strip

Las Vegas zou zich als derde toevoegen aan de lijst van races in de Verenigde Staten na Austin en Miami. Geruchten gaan dat de Las Vegas race in november zou plaatsvinden en al binnenkort aangekondigd wordt voor 2023. De straatrace zou gelegd worden langs de Las Vegas Boulevard, oftewel de befaamde Strip.

Vorig jaar dook het nieuws over een mogelijke Formule 1-race in Las Vegas voor het eerst op. In 1981 en 1982 werd er al geracet op de parkeerplaats van het Caesars Palace-casino. Het bleek geen groot succes en de sport vertrok dan ook snel weer uit het gokparadijs. 

Terugkeer naar Zuid-Afrika

Domenicali tipte ook Afrika als potentieel gastcontinent. "Naast Amerika, denk ik dat er ook een mogelijkheid is om in Afrika te racen. Dat is zeker een gebied dat mist in onze kalender.". Eerder werd al gemeld dat er gesprekken waren met het circuit van Kyalami over een terugkeer van de Grand Prix van Zuid-Afrika.

RBR Miami-591206fe

Kalender naar 30 races

Door het groeiende aantal Grands Prix is de grens van 25 races op de kalender al bijna bereikt, maar Domenicali wil als de regels het toelaten het daar niet bij laten. "Ik denk dat we naar 30 races zouden kunnen gaan, als we kijken naar de interesse vanuit alle hoeken van de wereld." Door de groeiende populariteit is de toekomst van historische circuits als Monaco en Spa-Francorchamps nu onzeker. 

Lees ook: Mattia Binotto: Red Bull nog steeds favoriet voor 2022

Lees ook: Lando Norris: Oplossing problemen kan maanden duren 

Lees ook: Vroege gridpenalty dreigt voor Pierre Gasly 

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen