'Las Vegas mogelijk derde Amerikaanse Grand Prix'

door Coen Versteeg
SI201711040360_hires_jpeg_24bit_rgb

Liberty Media is aan het kijken naar een mogelijke derde race in Amerika. Naast de races in Austin en Miami wordt er nu gekeken naar een race in Las Vegas op de wereldberoemde strip. De race zou echter pas vanaf 2023 een terugkeer kunnen maken op de kalender.

Twee keer eerder werd er geracet in Vegas. In 1981 en 1982 werd er al geracet op de parkeerplaats van het Caesars Palace-casino. Het werd geen groot succes, omdat het volgens de coureurs meer leek op een kartbaan. The Race meldt dat Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, kijkt naar de mogelijkheden voor een grand prix in Las Vegas. Dit keer zou er dan niet op de parkeerplaats worden geracet, maar op de strip van Vegas.

Enthousiasme van coureurs en teambazen

Meerdere coureurs hebben zich positief uitgelaten over een eventuele derde grand prix in Amerika. Zo liet Ricciardo al weten aan Formule1.nl dat hij het cool zou vinden als er drie races zouden zijn in de VS. "Ik vind het top dat Miami erbij komt en ik zou het ook heel cool vinden als we naar Las Vegas gaan." Naast Vegas wordt ook Indianapolis genoemd als mogelijke derde race in Amerika. Op het binnenterrein werd namelijk al eerder geracet door de Formule 1.

Lees ook: Nicholas Latifi: “Eén van mijn slechtste rondes dit jaar”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Amerika VT3 en kwalificatie

Lees ook: Charles Leclerc: “Blij met performance”

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden