Richard Verschoor haalde zelf sponsorgeld bijeen

door Gijs Leuvenink
3639737

Formule 2-coureur Richard Verschoor heeft om een Formule 2-stoel te bemachtigen zelf al het sponsorgeld verzameld. Dat vertelde de Nederlander in een interview met het AD.

De coureur uit Benschop vertelt hoe dat hem gelukt is. "Ik heb het helemaal zelf gedaan. Zonder manager, zonder management. Ik heb zelf sponsors benaderd om de droom levende te houden. Überhaupt racen kan voor mij niet zonder sponsoren. Het was voor mij niet altijd makkelijk, maar dat maakt me nu trotser dat het gelukt is", vertelde de coureur na de overwinning in de sprintrace van Bahrein.

Vast stoeltje

Vorig jaar was de 21-jarige coureur twee races voor het einde van het Formule 2-seizoen aan de kant gezet door MP Motorsport vanwege te weinig sponsorgeld. Dat Verschoor het nu voor elkaar heeft gekregen om geld binnen te halen voor een heel seizoen, is voor hem een hele opluchting. "Het is voor dit seizoen allemaal betaald. Dat geeft me erg veel rust", aldus Verschoor die namens Trident aan de start verschijnt. 

Eigen beheer

Verschoor ziet dat er weinig coureurs zonder manager zijn. De tweevoudig Formule 2- racewinnaar heeft daar een bewuste keuze voor gemaakt. "Ik geloof dat er mensen zullen zijn die het voor mij willen doen, maar ik heb het zelf allemaal onder controle. Sponsoren vinden het ook leuk als ik op eigen initiatief bij ze aanklop. Ik heb zo alles in beheer."

Het eigen beheer gaat zelfs zo ver, dat de Nederlander helemaal zelf sponsorcontracten in elkaar zet. "Op mijn laptop maak ik zelf de sponsorcontracten. Ik denk niet dat veel coureurs dat net zo doen."

Verschoor actie Bahrein 2022

Formule 1 niet enige doel

Hoewel Verschoor de droom om in de Formule 1 te rijden nog niet opgegeven heeft, ziet hij dat er ook andere doelen zijn. "Ik rij al langer rond in dit wereldje. Ik ga niet roepen dat ik de Formule 1 ga halen. Dat is dan ook niet mijn enige doel, oprecht niet", vertelde de Trident-coureur.

Lees ook: Spa-Francorhamps na verbouwing klaar voor komende jaren

Lees ook: F1 kalender groeit: Geruchten Las Vegas race intenser

Lees ook: Reden uitvalbeurt Red Bull bekend: Vacuüm in de brandstofpomp

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen