Deelname Vettel GP Saoedi-Arabië onzeker

10-saturday-monza

Het is onzeker of Sebastian Vettel kan deelnemen aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Dat laat Aston Martin donderdagochtend weten in een update over de Duitse coureur. Het team zegt dat Vettel nog geen negatieve test heeft afgegeven. 

Sebastian Vettel miste de eerste race van het seizoen door een positieve coronatest. Het ziet er ook naar uit dat hij de tweede race in Saoedi-Arabië moet missen. Het team geeft de coureur de kans om mee te doen tot en met vrijdag. Anders springt Nico Hülkenberg weer achter het stuur. 

Corona

Vettel is de zoveelste coureur die het virus treft. Daniel Ricciardo miste drie dagen van de wintertest in Bahrein na een positieve test. Hülkenberg moest in 2020 ook al inspringen voor zowel Sergio Pérez en Lance Stroll bij toentertijd Racing Point na hun positieve testen. George Russell sprong in voor Lewis Hamilton toen hij positief testte en zowel Charles Leclerc als Lando Norris kregen na het raceseizoen het virus te pakken. 

Vettel zit volgens het team nog in Bahrein in isolatie. Doordat hij nog geen negatieve test heeft kunnen afleggen kan hij niet afreizen naar Saoedi-Arabië waar de meeste coureurs en teams donderdag al aankomen. Hülkenberg reist ook af naar Jeddah voor het geval hij moet inspringen. Vettel's afwezigheid bij de Grand Prix van Bahrein was het eerste raceweekend in vijftien jaar waar hij niet bij was. De uiteindelijk beslissing van Aston Martin of Vettel meerijdt in Jeddah wordt vrijdag gemaakt.

Lees ook: Richard Verschoor haalde zelf sponsorgeld bijeen

Lees ook: Spa-Francorhamps na verbouwing klaar voor komende jaren

Lees ook: F1 kalender groeit: Geruchten Las Vegas race intenser

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen