Christian Horner wil weer communicatie met raceleiding

10-saturday-monza

Red Bull-teambaas Christian Horner wil dat er weer gecommuniceerd kan worden tussen de teams en de raceleiding. De Brit vertelde dat in een interview met Sky Sports.

Sinds dit seizoen heeft de FIA strengere regels opgesteld in het communiceren met de raceleiding door de teams tijdens races. De teams mogen alleen in noodgevallen contact opnemen met de raceleiding en alleen de teammanagers mogen dat dan doen. Teambazen krijgen hier geen toestemming meer voor. Christian Horner vindt dat er meer gecommuniceerd moet kunnen worden tussen de teams en de leiding. "Dat is cruciaal voor ons."

Teambazen niet meer

De Red Bull-teambaas is wel van mening dat het verbod voor de teambazen om in contact met de raceleiding tijdens de race op te nemen terecht is. Wat hem betreft zal de teammanager die rol opnemen. "De teammanagers zouden zeker het contact moeten houden de raceleiding, zoals wij dat eerder deden. De teambazen dat verbieden is goed, maar de dialoog met de teams moet blijven."

Christian Horner derde testdag Barcelona 2022

Open voor fans

Horner vindt dat de Formule 1-fans meer openheid krijgen in de communicatie. Ook dat vindt de teambaas cruciaal voor de sport. "Ik vind het belangrijk dat wat er gezegd wordt tussen de pitmuur en de raceleiding openbaar wordt. Ook is van belang dat wat er gezegd wordt, begrijpelijk is voor de fans", vertelde 48-jarige teambaas.

Nieuwe regels

FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft in eerder stadium uitleg gegeven over deze nieuwe regels. "Het werd gebruikt als entertainment voor de fans, maar het pakte niet goed uit. De raceleiding werd onnodig gestoord en iedereen klaagde. Het legde te veel druk op de leiding, dus nu doen we het niet meer. Alleen in noodgevallen mag er contact opgenomen worden."

Lees ook: Nico Hülkenberg rijdt Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Lando Norris na deceptie Bahrein: hoofden omhoog houden

Lees ook: Red Bull heeft oplossing voor brandstofpomp probleem

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen