Pierre Gasly: Het was geen makkelijke kwalificatie

Header liveblog 1 Bahrein

Pierre Gasly is tevreden met het behalen van Q3 in de kwalificatie. Dit vooral na de meerdere onderbrekingen, die volgens hem het behouden van de concentratie erg moeilijk maakten. Juist de concentratie is cruciaal op een krap stratencircuit als in Jeddah. Gasly start zondag op vanaf P9. 

De coureur van AlphaTauri is erg tevreden over zijn kwalificatie, zo laat hij weten aan F1.com. "Ik ben erg blij met nog een Q3. Het was heel dichtbij elkaar qua tijden. Het was geen makkelijke kwalificatie, door alle pauzes het behouden van de concentratie." Hiermee doelt hij natuurlijk op de twee rode vlaggen, die tijdens Q1 en Q2 gevallen zijn. Vooral door de crash van Mick Schumacher heeft de kwalificatie een lange tijd stil gelegen. 

Sterke concurrentie 

Het valt Gasly op dat de tijden in Q3 erg dicht bij elkaar lagen. Hij let daarom ook zeker zijn concurrentie: "De Alpines waren erg snel. We zaten allemaal binnen één tiende van P5 tot P10, dus ik denk dat we een goede positie hebben voor morgen." 

"Ik denk dat morgen interessant zal zijn. In de trainingen zagen we dat de bandendegradatie grof was voor iedereen. Ik verwacht een race met veel verschillende strategieën." Dit komt dus vooral door de bandendegradatie, maar ook de verwachting van een aantal gele of zelfs rode vlaggen kan meespelen in de strategieën die de teams opstellen.

Lees ook: Hero or Zero: VT3 en kwalificatie GP van Saoedi-Arabië

Lees ook: Lewis Hamilton: Auto was onbestuurbaar

Lees ook: Daniel Ricciardo: Vooruitgang is alles wat we kunnen vragen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden