Pierre Gasly: We hebben gemaximaliseerd

Pierre Gasly Frankrijk

Pierre Gasly denkt dat er niet veel meer in had gezeten tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België. Hij was na afloop erg blij met zijn ronde.

Tot op heden is het niet een gemakkelijk seizoen voor AlphaTauri. Het team strijdt achterin het middenveld terwijl het de eerdere jaren altijd iets meer naar voren te vinden was. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België stelde Yuki Tsunoda erg teleur. Pierre Gasly deed het een stuk beter en reed een twaalfde tijd.

Erg positief

Na afloop was de AlphaTauri-coureur zeer tevreden met zijn kwalificatie. “De ronde was heel goed, de balans in de auto was echt geweldig. Dit is gewoon waar we staan. We hebben het hele jaar al moeite om in Q3 te komen en vandaag zaten we dichtbij.” Dat liet de Fransman na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Ik denk dat we vandaag gemaximaliseerd hebben. We missen gewoon nog een paar tienden om bij de top tien te komen.” Gasly mag starten vanuit de top tien maar vraagt zich af of hij die plek kan behouden. “Uiteraard ga ik mijn best maar ik denk niet dat ik Max en Charles achter mij kan houden.”

Lees ook: Max Verstappen snelste in kwalificatie, Sainz start race P1

Lees ook: Max Verstappen positief na eerste dag in Spa

Lees ook: Günther Steiner ziet mogelijkheden voor 2023

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden