Sebastian Vettel blij na laatste kwalificatie: Heb van elke ronde genoten

Sebastian Vettel Abu Dhabi

Sebastian Vettel is meer dan tevreden over zijn laatste kwalificatie in de Formule 1. Het is de Duitser gelukt om in Q3 te eindigen, en heeft zich uiteindelijk als negende gekwalificeerd. 

Tijdens de laatste kwalificatie van Vettel in zijn Formule 1-carrière, evenaart hij zijn beste resultaat van dit seizoen. Een negende plek is de positie van waar hij de race van zondag aanvangt. En dat is volgens hem een mooi resultaat: "Ik ben heel blij met het verloop van de sessie. Alles viel samen. Ik had gehoopt dat ik in de laatste fase nog een extra set [banden] had. Over het algemeen is dit heel goed voor ons. Dit geeft ons een goede uitgangspostie voor morgen." Maar het belangrijkste is dat de Duitser voor zijn gevoel alles uit deze laatste kwalificatie heeft gehaald. Hij kijkt er dan ook met een goed gevoel op terug. "Ik heb van elke ronde genoten", aldus Vettel tegenover F1.com.

Voor de constructeurs

Vettel geeft aan dat het team nog een doel voor ogen heeft, als het gaat om het kampioenschap. Aston Martin mikt op de zesde plaats, een positie die nu nog in handen is van Alfa Romeo. Aston Martin staat vijf punten achter op het Zwitserse team, een achterstand die in één race nog in te halen valt. Teamgenoot Lance Stroll had een mindere kwalificatie dan Vettel en zette een veertiende tijd neer, nog voor beide coureurs van Alfa Romeo. Die starten namelijk als vijftiende en achttiende. De kans is dus aanwezig dat Aston Martin er in de race met meer punten vandoor gaat dan de concurrent, maar of het er genoeg zijn voor het kampioenschap is nog maar even de vraag.

Na de kwalificatie vond er een track run plaats, waarbij Vettel teampersoneel en media heeft uitgenodigd die iets hebben bijgedragen aan zijn Formule 1-carrière. 

Lees ook: Alfa Romeo hoopt op punten na moeilijke kwalificatie

Lees ook: Lewis Hamilton: Podium wordt heel lastig

Lees ook: Esteban Ocon: Beste kwalificatie van het jaar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden