Sebastian Vettel: Geen idee waar snelheid is gebleven

Sebastian Vettel in de garage Imola 2022

Sebastian Vettel heeft na afloop van de kwalificatie aangegeven geen idee te hebben waar de snelheid uit de derde vrije training gebleven is. Ook teamgenoot Lance Stroll is niet tevreden na afloop van de kwalificatie.

De zaterdag in Canada begon met een natte derde vrije training. De uitgelezen mogelijkheid voor een team in het middenveld om iets moois te laten zien. In die natte derde vrije training zag het er goed uit voor Aston Martin. Vettel eindigde de training als derde. Teamgenoot Lance Stroll eindigde de training als dertiende maar we hebben al vaker gezien dat Stroll echt verrassende dingen kan doen in de regen. Toch kwam de snelheid er in de kwalificatie niet uit. Lance Stroll eindigde de kwalificatie als achttiende. “De baan werd steeds sneller en ik was met een verbetering bezig. Toen kwam er een gele vlag waardoor ik mijn ronde af moest breken.” Dat liet de Canadees weten tegenover Formula 1.

Niks aangepast

Vettel eindigde de kwalificatie slechts één positie boven zijn teamgenoot. “Ik heb geen idee waar de snelheid uit de derde vrije training is gebleven. Ik had gewoon geen grip, toen ik de auto aanvoelde merkte ik al dat het hem niet ging worden.” De viervoudig wereldkampioen beschrijft dat er nog goed gekeken moet worden naar de data. “We hebben eigenlijk niks aangepast na de laatste training dus er is duidelijk iets misgegaan. Als we de problemen op weten te lossen kunnen we morgen zeker weer meedoen.”

Lees ook: Max Verstappen dominant op pole in Canada, Alonso P2

Lees ook: Fernando Alonso snelste in derde training GP van Canada

Lees ook: VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden