Sebastian Vettel: Het was een geweldige sessie

Sebastian Vettel Hongarije

Sebastian Vettel heeft naar eigen zeggen een hele goede kwalificatie gereden voor de Grand Prix van Japan. De Duitser is zeer te spreken over het circuit, hij start de Grand Prix van Japan als negende.

Sebastian Vettel kijkt met een heel goed gevoel terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. In het eerste deel leek het nog spannend te gaan worden maar uiteindelijk stond de viervoudig wereldkampioen bij de eerste tien. In Q3 reed Vettel maar één ronde terwijl de rest van het veld binnen stond. Op zijn weg terug naar het team zwaaide hij al naar de fans en liet over de boordradio horen zeer tevreden te zijn. Een negende startplaats in een Aston Martin is een prima resultaat, zeker in vergelijking met teamgenoot Stroll die niet verder wist te komen dan een negentiende plaats.

Geweldig circuit

“Ik ben net zo blij met mijn ronde in Q3 als die in Q2, het was een geweldige sessie. Ik vind deze baan echt geweldig dus ik heb ervan genoten.” Dat liet de Aston Martin-coureur weten na afloop van de kwalificatie tegenover Formula 1. “De race is natuurlijk het belangrijkste maar de kwalificatie is hier echt het leukst. Ik ben misschien wel een beetje verdrietig dat dit de laatste keer is dat ik hier in een kwalificatie kan rijden.” Vettel is zeer te spreken over het circuit in Japan. “Het is hier heel bijzonder. Ik heb hier veel mooie momenten meegemaakt.” Vooruitkijkend op de race denkt Vettel dat als hij zijn positie kan behouden het al een goed resultaat is.

Lees ook: Verstappen pakt pole, maar moet nog naar stewards

Lees ook: BREAKING: Nyck de Vries naar AlphaTauri in 2023

Lees ook: BREAKING: Pierre Gasly maakt overstap naar Alpine

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden