Sebastian Vettel verloor grip door zand op racelijn

Sebastian Vettel grid

Sebastian Vettel moest in zijn laatste ronde in Q1 door de grindbak, volgens de viervoudig wereldkampioen kwam dit doordat er zand op de racelijn lag. De Aston Martin-coureur moet genoegen nemen met een negentiende startplaats.

Sebastian Vettel zal allesbehalve positief terugkijken op de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. In de laatste ronde in Q1 moest Vettel door de grindbak nadat hij de binnenkant van de voorlaatste bocht niet wist te halen. In die ronde was hij goed onderweg, hij had de snelste eerste sector op zijn naam staan en verloor niet veel tijd in de tweede sector. Doordat hij zijn ronde niet af kon maken start de Duitser de Grand Prix van Nederland als negentiende. Een tegenvallend resultaat, zeker als je ziet dat teamgenoot Lance Stroll in de top tien mag starten.

Geen fout

“Het is heel frustrerend, ik snapte eerst niet hoe het kon dat ik de binnenkant van de bocht mistte. Toen ik het later even terugkeek zag ik dat er wat zand op de racelijn lag. Dat was precies genoeg om de bocht niet te halen.” Dat liet de Duitser na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland weten tegenover Formula 1. “Ik zag wel wat stof maar ik dacht dat iemand een andere coureur voorbij liet. Ik deed niks geks maar we moeten wel dealen met de consequenties.”

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Verstappen pakt pole op Zandvoort

Lees ook: Jean Todt: Michael Schumacher in goede handen

Lees ook: Lando Norris: Verstappen kan records Hamilton breken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden