Yuki Tsunoda: Er zijn te veel problemen

Header liveblog 1 Bahrein

Het zat zaterdag in Saoedi-Arabië niet mee voor Yuki Tsunoda. De coureur van AlphaTauri heeft geen tijd gezet tijdens de kwalificatie, waardoor hij vanaf de laatste positie zal deelnemen aan de Grand Prix in Jeddah. Zijn teamgenoot Pierre Gasly zal vanaf de negende plaats starten. 

Het is voor Tsunoda onduidelijk of de problemen waar hij, tijdens de derde vrije training en de kwalificatie, last van had te maken hebben met het brandstofprobleem dat in Bahrein voor een dubbele uitvalbeurt zorgde bij Red Bull. Dat laat hij weten aan F1.com: "Ik weet niet wat er is. Er is mij verteld dat er problemen zijn, maar er zijn te veel problemen."

Vooruitblik

Tsunoda vermoedt dat de race zwaarder gaat zijn dan afgelopen week: "De race zal niet zo makkelijk zijn als in Bahrein. Je kunt niet overal inhalen en het circuit is niet zo breed als in Bahrein. De bochten zijn high-speed en het is er moeilijk maar ik doe mijn best." Toch geeft Tsunoda zich nog niet verloren voor de race op zondag. "We moeten vechten voor het hoge middenveld, en we hebben veel potentie deze week. Heel zonde dat ik niet heb kunnen rijden en goed heb kunnen presteren." 

Lees ook: Charles Leclerc: Tevreden met mijn ronde

Lees ook: Sergio Pérez: Het was onwerkelijk

Lees ook: Sergio Pérez pakt eerste pole position van carrière in Djedda, Verstappen P4

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden