Charles Leclerc: We hebben goede auto voor race

Charles leclerc Belgie

Charles Leclerc is als tweede geëindigd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. De Monegask kwam 21 duizendsten tekort voor pole position.

Na een minder weekend in België hoopt het team van Ferrari in Zandvoort op een beter resultaat. Tijdens de vrije trainingen zag de snelheid er goed uit. Zaterdagmiddag was Charles Leclerc de snelste tijdens de derde vrije training. Tijdens de kwalificatie leek Verstappen in de eerste twee delen sneller dan de Ferrari-coureur. In het derde en beslissende deel van de kwalificatie reed Leclerc in eerste instantie de snelste tijd. In de laatste run verbeterde hij zich nog maar Verstappen deed hetzelfde. Uiteindelijk kwam Leclerc 21 duizendsten tekort voor pole position.

Een goede start

“Het zat heel erg dicht bij elkaar. Max reed een hele goede ronde aan het einde. Gedurende de kwalificatie werd de auto steeds een beetje beter.” Dat liet de Ferrari-coureur na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Ik schrok eerst best wel een beetje want Verstappen zag er heel snel uit. In Q3 kwam het allemaal bij elkaar en kon ik deze ronde rijden.” Leclerc heeft zin in de race want hij ziet nog genoeg mogelijkheden. “Het is goed om te zien dat we hier beter zijn dan in België. Onze snelheid in de race ziet er goed uit, we moeten goed starten en dan gaan we het zien.”

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Verstappen pakt pole op Zandvoort

Lees ook: Jean Todt: Michael Schumacher in goede handen

Lees ook: Lando Norris: Verstappen kan records Hamilton breken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden