Geen triple-header meer binnen Europa

1920x1080-Sebastian-Vettel-Ferrari-GP-Azerbeidzjan-2018

De triple-header, drie opeenvolgende weekenden een Grand Prix, keert in de toekomst alleen nog maar terug in de Formule 1 buiten Europa. Dit seizoen maakten de Franse, Oostenrijkse en Britse Grands Prix onderdeel uit van de triple-header, maar het was voor de teams een logistieke nachtmerrie.

Volgens Steve Nielsen, sportief directeur van Grand Prix Racing, is het nagenoeg uitgesloten dat er in de toekomst nog een triple-header plaats gaat vinden in Europa. “We hebben geleerd dat als we weer een triple-header gaan doen dat het beter is als we het gaan doen tijdens de overzeese races in plaats van Europese evenementen”, aldus Nielsen tegen Autosport.com.

Met name het opbouwen en afbreken van de grote hospitality-units zorgt voor een grote uitdaging bij de Formule 1-teams. “Het opbouwen en afbreken kost enorm veel tijd. Als we het weer zouden doen, lijkt het waarschijnlijker dat het gaat gebeuren tijdens de races buiten Europa. De reisafstanden tijdens de overzeese races zijn wel groter, maar logistiek eenvoudiger voor de teams. De manier waarop alles vervoerd wordt verloopt dan een stuk vlotter.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen