Hitech GP meldt zich aan voor F1 2026

door Patrick Wuite
Hitech GP

Hitech GP heeft zich officieel aangemeld als aspirant-team en wil vanaf 2026 uitkomen in de Formule 1. Of het daadwerkelijk gaat gebeuren, is maar de vraag aangezien het aan de FIA en de Formule 1 is om nieuwe teams goed te keuren.

Het Britse Hitech GP is al jaren actief in de juniorenklasses op weg naar de Formule 1, met in de Formule 2 Red Bull-junioren Isack Hadjar en Jak Crawford. In het verleden reed onder andere Nikita Mazepin voor het Britse team en toen werd het team gesteund door de Russische miljardair én vader van Nikita Mazepin Dymtri Mazepin. Toen had het team al ambities om in de Formule 1 te komen, maar dat liep nergens op uit. 

Hitech GP heeft 25 procent van de aandelen verkocht aan Vladimir Kim, een miljardair uit Kazachstan én een groot raceliefhebber. Op deze manier hoopt het team, wat nu ongeveer uit 150 mensen bestaat, te groeien en hoopt het de FIA en de Formule 1 te overtuigen dat het de koningsklasse in kan. De FIA en de Formule 1 gaan zich buigen over dit verzoek, maar of Hitech GP een kans heeft om in de Formule 1 te komen, valt te bezien. De Formule 1-baas Stefano Domenicali vindt namelijk 20 auto's meer dan genoeg, zo vertelde hij onlangs in de podcast Beyond the Grid.

Hitech in F2

Jak Crawford in actie voor Hitech GP in de Formule 2 in Spanje

Lees ook: Yuki Tsunoda komt ook in actie op de Nordschleife

Lees ook: Sergio Perez: Weet niet waarom ik langzaam ben

Lees ook: Daniëlle Geel: Ervaren coureurs belangrijk voor Haas

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden