Lance Stroll: Een week geleden lag ik nog in het ziekenhuis

Stroll in auto Bahrein 2023

Lance Stroll start de Grand Prix van Bahrein als achtste. De Canadees moest vorige week de testdagen aan zich voorbij laten gaan na een ongeluk met de fiets. Ondanks een gebroken pols zit hij nu toch in de auto. 

Een week geleden was Lance Stroll de grote afwezige tijdens de testdagen. Een aantal dagen voor de testdagen bracht het team, Aston Martin, naar buiten dat Stroll een fietsongeluk had gehad. Uiteindelijk bleek hij breuken te hebben in beide polsen, waarvan de rechterpols geopereerd is. Toch is hij voor de Grand Prix van Bahrein weer in de auto gekropen en laat indrukwekkende dingen zien. Zo heeft hij zich als achtste weten te kwalificeren. 

"Ik kon niet lopen"

Omdat Stroll dusdanig geblesseerd raakte moest hij geopereerd worden. Hierdoor heeft hij enige tijd in het ziekenhuis gelegen. Zelf geeft hij aan een week geleden nog niet te kunnen lopen. Desondanks is hij dankbaar dat hij weer kan rijden. "Ik ben gewoon dankbaar om hier te zijn.  Een week geleden lag ik nog in het ziekenhuis, kon ik niet lopen of beide handen bewegen. Ik heb een paar botten gebroken en daar ben ik voor geopereerd twaalf dagen geleden", vertelt Stroll tegenover F1.com. Volgens de Canadees was het een krankzinnig idee om bij de grand prix aanwezig te zijn, maar het is toch gelukt. "Het was krankzinnig om een poging te doen om hierbij te zijn, maar ik ben er."

Wennen

Doordat Stroll de testdagen heeft moeten missen moet hij de auto nog leren kennen. Hij is dan ook nog zoekende naar een ritme. "Ik probeer te wennen aan de auto, want ik heb niet de kans gehad om deel te nemen aan de testdagen. Ik ben nog zoekende naar een ritme en dat lukt aardig", aldus de Aston Martin-coureur. Dat de auto potentie heeft merkt de Canadees wel al. Hij kijkt dan ook erg uit naar het racen met de groene bolide. "Niet alleen de kwalificatie pace ziet er goed uit, maar ook de race pace. We gaan voor punten tijdens de race. Ik denk dat het een leuke dag gaat worden."

Lees ook: Wisselende kwalificatiedag voor McLaren

Lees ook: Carlos Sainz: Red Bull ligt voor op ons en de rest

Lees ook: Tsunoda: Te veel banden verbruikt in Q1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden