Mark Webber: Verstappen kan drie races voor het einde al kampioen zijn

Mark Webber - Staand naast auto - 2019

Ex-Formule 1-coureur Mark Webber voorspelt een dominant kampioenschap voor Max Verstappen. De Australiër die deel uitmaakte van het Red Bull Racing-team denkt dat auto en coureur in top vorm zijn en niet te stoppen zijn. 

Max Verstappen verkeert in bloedvorm. Het doet bijna denken aan de dominantie die Sebastian Vettel had in 2013 in zijn Red Bull RB9. De Duitser won dat jaar dertien van de negentien races waaronder de laatste negen Grand Prix'. Toenmalig teamgenoot Mark Webber moest toezien hoe Vettel alle races op de Grand Prix van Groot-Brittannië na voor de Australiër eindigde. 

2013-Webber
Webber na zijn laatste Formule 1 Grand Prix, Brazilië 2013

Kampioenschap

Met enige trots kijkt Webber naar het huidige Red Bull-team. Hij is er dan ook overtuigd van dat Verstappen wereldkampioen wordt. "Red Bull zal dit kampioenschap blijven domineren", zegt Webber op het Goodwood Festival of Speed tegenover The Guardian. "Ze hebben een auto die erg goed is op het gebied van downforce en die op elke band snel is. Het is als een tennisser op alle ondergronden of een golfer die lang, kort, stiften, putten en driven; de Red Bull kan alles. Red Bull heeft op dit moment een antwoord op alles. Max (Verstappen red.) kan kampioen worden met nog drie races te gaan."

Teamgenoot

Mark Webber weet hoe het is om in een kampioenschapswaardige Red Bull te rijden en om ermee steevast achter je teamgenoot te eindigen. "Ik hou heel erg van Sergio (Pérez red.), maar over een heel seizoen zal Max een manier vinden om meer punten bij elkaar te sprokkelen. In Azerbeidzjan reed Max naarmate de race duurde weg, dat was een empathische overwinning. In Canada regende het, werd het droog en was het koud. Het waren moeilijke omstandigheden en Max was het hele weekend fenomenaal." 

Voor de rest van het seizoen zit het volgens Webber dus ook wel snor. Hij roemt hierbij ook de mensen achter de schermen. "Strategisch zijn ze (Red Bull Racing red.) erg dapper. Geef ze een opdracht en ze voeren hem uit. Hanna Schmitz, de racestrateeg, was erbij toen ik daar was. Dezelfde mensen hebben de moeilijke tijden en de geweldige tijden meegemaakt. Dat is iets wat ik echt bewonder."

Lees ook: Formule 1 ligt op koers voor klimaatneutrale sport

Lees ook: Horner schat Ferrari en Mercedes hoog in voor Silverstone: ''Meest uitdagende circuit voor ons''

Lees ook: Zak Brown: ''Relatie met Ricciardo is nog nooit beter geweest

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden