Motorproblemen voor Latifi tijdens kwalificatie GP van Nederland

Latifi F1 België 2022

Nicholas Latifi had tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland last van motorproblemen. Wat er precies aan de hand was weet het team nog niet. De Canadees vindt het jammer dat hij maar één ronde heeft kunnen rijden.

Voor Nicholas Latifi was al snel duidelijk dat hij achteraan moet starten tijdens de Grand Prix van Nederland. De Williams-coureur die sowieso vaak vanaf de laatste rij moet starten kreeg niet de kans om een serieuze ronde te rijden tijdens de kwalificatie. Problemen met de Mercedes-motor zorgden ervoor dat de kwalificatie vroeg ten einde kwam.

Hoort bij het racen

“We hadden een probleem met de motor dus ik kon geen representatieve rondetijd neerzetten. In mijn eerste ronde, wat ook mijn enige was, kreeg ik al verschillende meldingen op mijn stuur.” Dat liet de Canadees na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Ik verloor veel vermogen op het rechte stuk. We probeerden nog een tweede ronde maar die moest ik afbreken na drie bochten.” Latifi beschrijft dat hij het jammer vindt dat hij geen échte ronde heeft kunnen rijden. “Het was fijn geweest om te kunnen zien wat er mogelijk was. Dit hoort bij het racen.” Het team weet nog niet hoe groot de problemen zijn en of het nog gevolgen gaat hebben.

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden