Nyck de Vries reageert op vertrek Formule 1: Trots op het avontuur

door Olav Veenhof
Nyck De Vries_Bahrein

Na twaalf races houd het Formule 1 avontuur op voor Nyck de Vries. Ruim een week geleden kwam het nieuws naar buiten dat Nyck de Vries per direct vertrek bij Alpha Tauri. Na een lange mediastilte laat de Nederlander eindelijk van zich horen.

Na de Grand Prix van Groot-Brittanië ging het in iedere Formule 1-show of podcast over het vertrek van De Vries. Alleen hijzelf bleef opvallend stil, daar komt nu een einde aan"Ik wil Red Bull en AlphaTauri bedanken voor de kans om mijn droom te verwezenlijken", schrijft de 28-jarige De Vries op zijn sociale media account. 

Opgeheven

Een filosofische Nyck de Vries kijkt trots terug op zijn Formule 1 avontuur. "Het leven is niet een bestemming, maar een reis. Soms moet je de moeilijke wegen nemen om te komen waar je wil zijn", hij vervolgt. "Dit was gewoon een mooie ervaring geweest. We gaan door en kijken opgeheven naar de toekomst."

Oude bekende

Zijn vervanger bij Alpha Tauri is Daniel Ricciardo. Een bandentest voor het merk Pirelli was doorslaggevend voor Helmut Marko en Christian Horner om Nyck de Vries te vervangen. Terwijl de Australiër aan de Red Bull-top liet zien de snelheid nog te hebben, kreeg De Vries al snel het telefoontje dat hij werd vervangen.

Thuis

De Vries kan zich door zijn voortijdige vertrek zichzelf niet laten zien in zijn Zandvoort tijdens de Grand Prix van Nederland. Ricciardo zal in het stoeltje van De Vries het seizoen hervatten in Boedapest tijdens de Grand Prix van Hongarije aankomend weekend.

 

Lees ook: 'Twee teams overtraden budgetcap in 2022'

Lees ook: Ronald Molendijk over Helmut Marko: Je zou ook positief kunnen coachen

Lees ook: Sebastian Vettel beschermt de Vries: Ontslaan hard en wreed

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden