Sebastian Vettel beschermt de Vries: Ontslaan hard en wreed

door Patrick Wuite
Nyck de Vries Silverstone

Oud-Formule 1-coureur en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel neemt Nyck de Vries, die afgelopen week zijn congé kreeg van AlphaTauri, in bescherming. De Duitser noemt het ontslaan van de Nederlander hard en wreed.

Nyck de Vries werd daags na de Grand Prix van Groot-Brittannië, waarin hij zeventiende en laatste werd, ontslagen door tegenvallende resultaten. De Nederlander was na tien races nog puntloos, moest het in 8 van de 10 races afleggen tegen Tsunoda en stond 8-2 achter in het kwalificatieduel met de Japanner. En dus was Silverstone de laatste race voor de Vries in dienst van AlphaTauri. Sebastian Vettel, die in 2007 en 2008 ook voor het team uit Faenza reed, noemt het ontslag hard en wreed.

"Aan de ene kant ben ik heel erg blij voor Daniel. (Ricciardo, red.) Ik mag hem graag. Maar het is jammer voor Nyck dat het zo gelopen is. Het was een geweldige kans die hij kreeg. Het ging niet helemaal zoals verwacht, maar het is een beetje wreed dat zijn periode bij AlphaTauri er nu al op zit", tekent Vettel op aan het Britse ITV. 

Nyck de Vries Pierre Hamelin

"Vorig jaar ontmoette ik hem en Nyck is gewoon een leuke gast en een goeie coureur. Formule 2-kampioen geworden, diverse internationale kampioenschappen gewonnen. Ik hoop niet dat dit een smet is op zijn blazoen", aldus de oud-coureur van onder andere Aston Martin en Red Bull Racing. 

Lees ook: Liam Lawson begrijpt beslissing AlphaTauri

Lees ook: Vasseur hoopt op reactie Ferrari in Hongarije

Lees ook: Lando Norris: Seizoen met 20 races is beter

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden