Oscar Piastri rijdt voor McLaren in 2023

Oscar Piastri in Melbourne 2022

Oscar Piastri neemt de plek van Daniel Ricciardo over. De Nieuw-Zeelander gaat vanaf 2023 voor het team van McLaren rijden. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend. Dit wordt bekend gemaakt na de beslissing van het Contract Recognition Board

De kogel is door de kerk: Oscar Piastri gaat naar McLaren. De Nieuw-Zeelander heeft een contract voor twee jaar getekend en komt dus naast Lando Norris te rijden. Hiermee is de line-up van McLaren voor 2023 compleet. Dit betekent wel dat Alpine op zoek moet naar een nieuwe coureur voor 2023. 

Rel

Piastri werd tijdens de zomerstop onderdeel van een rel tussen Alpine en hemzelf. Alpine vond dat hij contractueel gezien voor het team zou moeten rijden na het vertrek van Fernando Alonso. Piastri dacht daar echter anders over en had al getekend bij McLaren. Zodoende ging de zaak naar het Contract Recognition Board. Vandaag kwam daar de uitspraak over: het contract tussen Piastri en McLaren is geldig. Voor Piastri wordt dit zijn eerste seizoen voor een Formule 1-team. Hij is nadat hij Formule 2 kampioen werd reservecoureur voor Alpine geworden. Nu maakt hij dus de overstap van reservecoureur naar gewoon coureur. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Reactie Piastri

Piastri zelf is erg blij om zijn Formule 1 debuut te maken bij het team van McLaren. "Ik ben erg blij om mijn Formule 1 debuut bij zo'n prestigeus team te maken. Ik ben McLaren dankbaar voor de kans die ze mij bieden", aldus Piastri. Die er ook erg naar uit kijkt om Lando Norris als teamgenoot te hebben. Ook laat hij weten om druk bezig te zijn met voorbereidingen voor het seizoen in 2023. "Ik kijk er naar uit om samen met Lando te werken en het team naar de voorkant van de grid te pushen. Ik focus mij nu op de voorbereidingen voor mijn Formule 1 debuut in 2023 en de start van mijn Formule 1 carrière in papaya."

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Live meekijken met de radiouitzending? dat kan!

>> Klik hier voor de livestream <<

 

Lees ook: George Russell snelste in VT1, Max Verstappen weinig in actie door problemen

Lees ook: Carlos Sainz: Ferrari krijgt te veel kritiek

Lees ook: Hoe kun je Zandvoort het beste bereiken?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen