Carlos Sainz: Ferrari krijgt te veel kritiek

door Zus Veldkamp
Carlos Sainz Frankrijk kwalificatie

Volgens Carlos Sainz krijgt Ferrari te veel kritiek als ze strategische fouten maken. Sainz vindt dat er genoeg momenten zijn geweest dat Ferrari wel aan het juiste eind zat met de strategie, maar dat niemand Ferrari feliciteert als dat gebeurt. Dit laat hij weten aan Motorsport.com.

Ferrari heeft de afgelopen races geblunderd als het aan komt op de strategie. Hierdoor loopt Red Bull aardig uit in het wereldkampioenschap. Al krijgt Ferrari volgens Carlos Sainz te veel kritiek daarop. De Spanjaard vindt dat er genoeg momenten zijn geweest waarop Ferrari goed gepresteerd heeft, maar dat niemand het team dan feliciteert als dat gebeurt. 

Juiste beslissingen

Volgens Carlos Sainz wordt Ferrari sneller bekritiseerd omdat het Ferrari is. Hij verdedigt dan ook zijn teambaas Mattia Binotto, die het niet eens is met de kritiek. "Het is heel moeilijk om dit te generaliseren, dat je zegt dat we meer risico hadden moeten nemen of juist niet. Je moet de beslissingen afzonderlijk van elkaar zien en analyseren", aldus Sainz. Die toegeeft dat het team soms meer risico had moeten nemen. "We hadden misschien her en der wat meer risico kunnen nemen, maar aan de andere kant kun je ook op safe gaan. Wat mij betreft gaat het erom dat we ons continu verbeteren en steeds manieren vinden om betere beslissingen te nemen."

Carlos Sainz Ferrari Oostenrijk
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

"Niemand komt ons feliciteren"

Sainz vindt dat er genoeg momenten zijn geweest dat Ferrari goed gepresteert heeft, maar niemand heeft het daar dan over. "Die momenten zijn er dit seizoen vaak genoeg geweest, maar dan is er niemand die zegt: 'Oh, jullie hebben het helemaal goed gedaan' of ons komt feliciteren", vertelt de Spanjaard. Hij realiseert dat Ferrari ook een aantal slechte keuzes hebben gemaakt, maar dat de kritiek dan nog steeds te groot is. "Aan de andere kant hebben we een paar slechte beslissingen gehad en dan komt er gigantische kritiek. Dat is iets heftiger bij Ferrari. Wanneer we een grote fout maakten in de tijd dat ik bij McLaren, Toro Rosso of Renault zat. Bij Ferrari is dat anders."

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Live meekijken met de radiouitzending? dat kan!

>> Klik hier voor de livestream <<

 

Lees ook: Hoe kun je Zandvoort het beste bereiken?

Lees ook: Esteban Ocon: Voorkeur voor Mick Schumacher als teamgenoot

Lees ook: Jos Verstappen mist deel Nederlandse Grand Prix

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden