Christian Horner: McLaren grootste uitdager

Horner Singapore

Christian Horner geeft toe dat het een kat-en-muisspel was tussen Max Verstappen en Lando Norris. In de openingsfase lijkt het een spannend gevecht te zijn tussen de twee rijders, maar uiteindelijk wint Verstappen comfortabel.

Max Verstappen leek weinig moeite te hebben met het beheren van het tempo aan de voorkant van de race in Interlagos op zondag, nadat hij eerder op zaterdag een vergelijkbare overwinning had behaald in de sprintwedstrijd. Desalniettemin beweert Christian Horner, teambaas van Red Bull, dat het verre van eenvoudig was, aangezien het team tegenstrijdige dingen van hun koprijder moest vragen.

Na een paar ronden komt Lando Norris dichterbij. Toch leek het een eenvoudige race voor Max, al ziet Horner dat niet zo. "Ik denk dat er zeker sprake was van een race. Lando koos zijn beste set banden aan het begin en zijn beste kans was waarschijnlijk bij de start. Dus was ikopgelucht om te zien dat Max de leiding behield aan het einde van de eerste ronde", zo laat de teambaas weten tegenover Motorsport.com.

Verstappen was in overeenstemming met Horner's beoordeling dat, hoewel alles er van buitenaf eenvoudig uitzag, er momenten in de race waren waarbij Norris hem onder druk zette. Daarna was het een kat-en-muisspel, omdat het gaat om het zorgen voor de banden en ze niet te veel belasten. "Je vertelt de coureur om op de banden te letten, maar tegelijkertijd een voorsprong op te bouwen en de slipstream is op Interlagos behoorlijk krachtig."

"Maar net zoals in de sprint wist Max het ongelooflijk goed te beheren en slaagde erin om een voorsprong op te bouwen. Vervolgens pitte hij op dezelfde ronde als Lando, en we vergrootten eigenlijk de voorsprong na de pitstop tot iets meer dan vijf seconden.

Christian Horner blikt vooruit op de volgend seizoen. Hij ziet Mclaren de afgelopen races namelijk als grootste concurrent. "Toen op de medium banden, had hij alles onder controle in de laatste stint. Uiteindelijk verliep het redelijk eenvoudig, maar McLaren is de afgelopen paar races absoluut onze sterkste concurrent geweest."

 

Lees ook: Olav Mol over episch gevecht tussen Alonso en Pérez: Mooiste van het jaar

Lees ook: Lewis Hamilton vreest voor 2024 en 2025: Red Bull te ver weg

Lees ook: Leclerc gefrustreerd: Ik kan niet wachten tot volgend jaar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden