Christian Horner over prestaties P?rez: ?Dit moet hij beter gaan doen?

door Shakyra van den Heuvel
verstappen en perez bakoe

Het afgelopen jaar is er veel gespeculeerd over de positie van Sergio Pérez binnen Red Bull. Volgens Horner zal hij zich in 2024 gaan moeten bewijzen dat hij een waardige teamgenoot is van Max Verstappen. Hij moet zich vooral gaan verbeteren op het vlak van kwalificaties.

Sinds 2021 is Sergio Pérez de teamgenoot van Verstappen en hij heeft al diverse goede diensten bewezen. Makkelijk heeft hij het zeker niet gehad vanwege de snelheid van zijn teamgenoot. De teambaas van Red Bull, Christian Horner, weet waar het enorme verschil vandaan komt en waar de Mexicaan het komende seizoen aan moet gaan werken. Volgens Horner zal hij voornamelijk wat snelheid moeten gaan vinden tijdens de kwalificaties. “Omdat het veld dichter bij elkaar komt, is het onvermijdelijk dat je je twee auto’s zo dicht mogelijk bij elkaar wilt hebben. Zijn prestaties in de kwalificatie, dat is waar hij zich in de winter op moet richten. Hij weet dat dit cruciaal is gedurende het jaar”, zegt de Brit tegen F1.com.

Verstappen en Pérez podium Japan 2022
Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Tweede zitje Red Bull

Aan het einde van 2024 loopt het contract van Sergio Pérez af en moet hij dus weer om tafel voor een eventuele contractverlenging. Een goed seizoen met goede resultaten zou hierbij goed kunnen helpen. Horner over deze contractverlenging: “Onze luxepositie is dat we geen enkele haast hebben. We hebben veel opties." Daarna vervolgt hij dat Pérez zich geen zorgen hoeft te maken over zijn contract als hij goede prestaties levert voor het team. “Zolang de auto competitief is, zit je in de luxepositie dat je de tijd kunt nemen om goed naar alle opties te kijken.” Verstappen heeft een contract tot en met 2028 en hoeft zich daarom nog lang geen zorgen te maken over zijn contract. Inmiddels heeft hij wel een aantal verschillende teamgenoten gehad zoals Ricciardo, Gasly en Albon.  Geen van deze wisten het voor een lange periode vast te houden dankzij de enorme druk die de Nederlander geeft. In 2024 zullen we te weten komen of Pérez de teamgenoot blijft of dat toch iemand anders deze positie gaat innemen.

Lees ook: Een frisse wind bij Visa Cash App RB

Lees ook: Ferrari presenteert nieuwe sponsor op unieke wijze

Lees ook: Lando Norris over Verstappen: “Hij is een van de beste coureurs ooit”

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden