Grote uitdaging voor Red Bull in Singapore: We zijn veel slechter dan verwacht

sergio perez singapore vrijdag 2023

Er is werk aan de winkel voor het team van Red Bull. Na de eerste twee vrije trainingen op het Marina Bay Street circuit is de balans van de RB19 ‘slechter dan verwacht’ volgens Max Verstappen en Sergio Pérez.

Het Oostenrijkse team lijkt het dit weekend lastig te hebben. Beide Red Bull-coureurs klagen tijdens de eerste twee vrije trainingen in Singapore over de balans van de auto. In de tweede vrije training werden Max Verstappen en Sergio Pérez zevende en achtste. Verstappen is nog niet tevreden met de balans en de pace van de auto, zo laat hij weten tegenover Motorsport.com. ''Het ging vandaag eigenlijk slechter dan verwacht. Ik had veel moeite met de balans van de auto. We hebben een paar dingen geprobeerd in VT2. Sommige dingen werkten, sommige dingen niet, maar we kregen de auto niet echt samen als één geheel. We hebben dus nog wel wat dingen uit te zoeken vanavond. Ferrari is heel snel, en wij zijn veel slechter dan verwacht. Het gat is best groot.’’ In de tweede vrije training was het gat tussen Red Bull en Ferrari ongeveer zeven tiende van een seconde.

Grote uitdaging

Sergio Pérez denkt dat het belangrijk is dat de auto beter gaat presteren in één snelle ronde. ''We lijken het lastig te hebben met de achterkant van de auto, dat merkten we voornamelijk in VT2. We hebben genoeg dingen waar we nog naar moeten kijken. Hopelijk vinden we de best mogelijke set-up, want goed kwalificeren is belangrijk hier. We moeten de juiste balans vinden om in één kwalificatierondje snel te zijn. We hadden wel verwacht dat Ferrari sterk zou zijn op dit circuit. We zijn op dit moment nog te ver weg, maar hopelijk kunnen we het gat morgen wat verder dichten. Al is dat wel een grote uitdaging.’’

Lees ook: Ferrari opnieuw de snelste in tweede vrije training Singapore

Lees ook: Koning van de Race: Er zit een Ferrari tussen

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Singapore

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden